Povratak na glavni izbornik
 
 


Poziv na radionicu modne fotografije
Radionica Graciele Olio (Argentina)
Angažirano stvaralaštvo
Predavanje: Camera obscura
Posjet radionici Luke Petrinjaka
Dječje radionice u Galeriji ULUPUH


Odaberite sliku koju želite prikazati:


  

Anketa
Da li često posjećujete stranice ULUPUHa?
Da, svaki dan
Ponekad
Rijetko
Nikada, danas sam prvi puta
Pogledajte rezultate glasanja 

Poziv na radionicu modne fotografijeTTF galerija
Sveučilište u Zagrebu, Tekstilno-tehnološki fakultet
Prilaz baruna Filipovića 28 a

Poziv na radionicu modne fotografije "Suzdržanost narativa fotografije mode"
u subotu, 22. travnja 2017. u 10 sati na TTF-u u Zagrebu, dvorana A 301

Radionicu organizira TTF galerija Sveučilišta u Zagrebu, Tekstilno-tehnološki fakultet i ULUPUH (Hrvatsko udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnika) Zagreb.

Radionica je dio projekta EDU radionica Ivane Bakal i Silve Kalčić. Program se realizira uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba.

Radionicu će voditi fotografkinja MareMilin u suradnji s modnim dizajnerom Matijom Čopom, a sastoji se od predavanja i praktičnog rada. Naime, Mare Milin predstaviti svoj pristup modnoj fotografiji na temu procesualnosti odnosa i suradnje fotografa, dizajnera, vizažiste i modela, prilagođenima lokaciji snimanja.
Nakon prezentacije u trajanju od jednog akademskog sata, sa sudionicima radionice će se realizirati fotografiranje s modelom Moranom Radočaj u autentičnom prostoru, na obližnjoj lokaciji. Nije potrebno posebno se pripremati za radionicu, dovoljno je ponijeti foto-aparat, koji ne mora biti profesionalni. Fotografiranje na lokacijama će trajati cca. 60 min.

Polaznici radionice, studenti TTF-a kao i dramske akademije, studija dizajna i arhitekture (nije potrebna posebna prijava/najava) dobit će potvrdu o pohađanju radionice, a odabrani radovi bit će prezentirani na završnoj izložbi.

Mare Milin živi u Zagrebu od 1992. godine, u koji dolazi iz Zadra na studij industrijskog dizajna. Na drugoj godini studija počinje se baviti fotografijom. Od 1994. djeluje kao profesionalan fotograf koji u slobodno vrijeme, tijekom šetnji, „snima mirne prizore prirode i arhitekture“.
S posuđenim fotografskim aparatom prvi angažman dobiva u GDK Gavelli, kao kazališni fotograf (kasnije surađuje sa ZKM-om, a od 2014. s HNK-om u Zagrebu). Dalje radi i uči portretnu i novinsku fotografiju u magazinu „Arkzin“, a 1998. dolazi do početka suradnje s magazinom „Cosmopolitan“, kada postaje tzv. "komercijalni fotograf", tj. svojim radom se obraća širokoj publici putem industrije izdavaštva.
Također radi fotografije za naslovnice nosača zvuka, kao i knjiga (primjerice, opusa Milana Kundere za izdavača Meandar), u sklopu kazališnih i umjetničkih projekata, umjetničkih projekata, za modne „editorijale“ i prezentaciju rada hrvatskih modnih dizajnera... Izlagala je samostalno i na skupim izložbama u Hrvatskoj, mnogim zemljama Europe i u SAD-u – Los Angelesu. Od 2002. godine članica je ULUPUH-a, a od 2006. Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Dobila je nekoliko nagrada, prvu, za najboljeg mladog autora 1995. na Danima hrvatske fotografije u Umjetničkom paviljonu, a 2011. godine Hrvatski filmski savez dodjeljuje joj Nagradu Tošo Dabac.


Datum održavanja: 22.4.2017. / Autor teksta: ULUPUH