Povratak na glavni izbornik
O nama Sekcije Vijesti Izložbe Edukativni programi Izdavacka djelatnost Kontakt
 
 

GALERIJA ULUPUH:

Adresa i kontakt
Fotografije unutrašnjosti i tlocrt
Aktualna izložba


Izložbe u drugim prostorimaOdaberite sliku koju želite prikazati:


    

  

 

Paradigma kostima/figure u teatru objekta - 2. dioKruna Tarle i Ivana Bakal:
PARADIGMA KOSTIMA/FIGURE U TEATRU OBJEKTA
izložba i radionica

Galerija ULUPUH, Tkalčićeva 14, Zagreb
25.5. – 1.6.2017.
Otvorenje izložbe: 25.5. u 19 sati
Radionica: 25.5. od 17 do 21 sat

Organizator: ULUPUH

Riječ je o projektu dviju autorica, Krune Tarle i Ivane Bakal, koji ima za cilj temeljitije istražiti novi odnos likovne umjetnosti i kazališta kao svojevrsni dijalog koji je izvršio presudan utjecaj na obje ove umjetnosti. Pored velikih svjetskih i domaćih imena, mahom slikara i kipara koji su učinili nemjerljiv doprinos lutkarskoj umjetnosti kao i avangardnim žanrovskim izvedenicama, te kazališnoj avangardi uopće, tu su i kostimografi koji su se svojim pristupom približili poimanju kostima kao autonomnog bića, kao i fluidne granice između lutke, kostima i figure. Projekt je zamišljen kao sinteza likovnog i kazališnog, kao jedinstvo teorijskog i praktičnog, putem više različitih oblika rada, izložbe i radionice.

Izložba je prikaz djela umjetničkog opusa dviju umjetnica u kojem je primaran odnos prema kostimu kao subjektu, a ne tek kao ilustrativnom elementu u službi dramaturgije teksta.
I sama je izložba multimedijskog karaktera, pa tako objedinjuje slijedeće:
- eksponate lutaka/kostima/figura
1. Ivana Bakal – objekti/instalacije u prostoru pod nazivom: Djetinjstvo (suradnica na izradi Diana Mihalić), Lutka GO i Crna kraljica. Radovi su nastali u sklopu projekata vizualnog kazališta ili u sklopu projekata istraživanja teatra objekta (samostalni projekti ili projekti u suradnji s Katarinom Radošević Galić)
2. Kruna Tarle: objekt iz predstave Sretni princ (izrada: Vesna Balabanić, foto: Ines
Novković). U tijeku scenske igre objekt se pred očima gledatelja transformira iz maske za
tijelo u kostim, a potom i u lutku.
- slide-show likovnih i kostimografskih radova Ivane Bakal kao i kazališnih radova iz predstava i art-radionica Krune Tarle
- video prezentaciju odabranih segmenata iz predstava Krune Tarle (izbor i montaža: Mario Beusan)
- scensku izvedbu: prizor iz predstave Nadir (Kruna Tarle i ansambl Fasade: Sandra Grižić, Marija Bitunjac, Marina Ćurković, Maja Martin, Maja Trobić, glazba: Ivana Kiš) - na otvorenju.

Izložba će se otvoriti u četvrtak, 25. svibnja u 19 sati.

Uz izložbu, na dan otvorenja održati će se jednodnevna radionica Junk Puppet, od 17 do 21 sat. Radionicu će voditi Kruna Tarle i Ivana Bakal, uz asistentice Marinu Ćurković i Manuelu Brcko. Radionica je namijenjena starijima od 15 godina. Objekti koji će nastajati tijekom radionice pretvoriti će se u ad hoc eksponate i postati sastavni dio izložbe. Kako je tema izložbe upravo pretapanje kostima, figure, lutke i maske, tako je i radionica svojevrstan dijalog s najrazličitijim, otpadnim materijalima, tvarima, objektima ili dijelovima koji su ispali iz konteksta i koji će se u procesu spontane igre, brzo poput krokija, i to tehnikom 3D kolaža, oblikovati u figuru/ lutku/ kostim/ masku. Zbog ograničenog broja polaznika, zainteresirani za sudjelovanje trebaju se prethodno prijaviti na ulupuh@gmail.com (poruku nasloviti Prijava za Paradigmu kostima, a u poruci specificirati u koji bi se sat uključili u radionicu - u 17, 18 ili 20 sati). Optimum je 10 sudionika istovremeno. Radionica se ne naplaćuje, a kao svojevrsnu "ulaznicu" molimo posjetitelje da sa sobom donesu neke odbačene predmete ii bilo koji materijal bez ograničenja, koji bi mogao biti zanimljiv za oblikovanje.

PARADIGMA KOSTIMA/FIGURE U TEATRU OBJEKTA je drugi dio istoimenog projekta koji je nastao u suradnji s Galerijom TTF Tekstilno-tehnološkog fakulteta i koji je bio financijski potpomognut sredstvima MK. Više OVDJE.

Izložba će se u Galeriji ULUPUH moći razgledati do 1. lipnja, radnim danom od 10 do 17 sati, subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznikom galerija je zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.

Program na dan otvorenja, 25.5. uvršten je u program manifestacija Reli po galerijama i Dani otvorenih vrata udruga.

Uz izložbu je raspisan i natječaj za mlade kreativce, Junk Puppet, u kojem se svi do 18. godine starosti pozivaju da izrade scensku lutku/kostim/objekt od odbačenih materijala. Fotografije svojih uradaka mali i mladi natjecatelji trebaju poslati na adresu kreativci3@gmail.com do 29.5. ove godine. Više o natječaju OVDJE.

U prilogu: odabir radova Krune Tarle i Ivane Bakal


Datum održavanja: 25.5. - 1.6.2017. / Autor teksta: ULUPUH

 
 
Administracija

 

premiere introduit en 1965, le jopo vélo favorise une vision typiquement finlandais: c'était le & # 8220;ADIDAS CLIMACOOL BOAT PURE vélo pour tout rider.ADIDAS WHITE MOUNTAINEERING Boost & # 8221;ADIDAS ORIGINALS NMD a largement siege réglable guidon faire le vélo facile pour quiconque de manoeuvre.cette pur l'utilitarisme du véhicule est ce qui le rend cool pour nous.bien que peu mis a jour en 2000, la forme classique demeure immédiatement reconnaissable de sa faible image de grand 24 & # 8221; roues.ADIDAS CRAZYLIGHT BOOST 2.5 LOWnon, ce ne sera pas toi sur le pont de brooklyn rapidement sur un occupé mardi matin,ADIDAS ORIGINALS STAN SMITH SNEAKER mais que & # 8217; la question n'est pas la.Adidas Originals Superstar Slip On Wle week - end a jopo est facile avec les amis et la famille. choisis dans une variété de couleurs, de la boutique de la finlandaise, désormais disponible dans de nouvelles couleurs.cinéaste et directeur nathan miller a laché ses nouveaux longs documentaires ldn, offrant un regard en profondeur sur londres et # 8216; s par scene.le film a son tour un aperçu de divers éléments et les acteurs clés,ADIDAS YEEZY BOOST 550 y compris j. hus, fredo,ADIDAS J WALL 3 youngs téflon,women's superstar adidas dj du semtex, reekz mb, photographe vicky grout, gérant d'artistes / animateur de radio morgan keyz,ADIDAS SPRINGBLADE SCHUHE et plus.miller a tiré la photo sur une période de cinq mois, un artiste ou de la musique en direct, montrant ainsi conduit a la prochaine question.appuie sur play ci - dessus pour voir ldn intégralement.