Povratak na glavni izbornik
O nama Sekcije Vijesti Izložbe Edukativni programi Izdavacka djelatnost Kontakt
 
 

GALERIJA ULUPUH:

Adresa i kontakt
Fotografije unutrašnjosti i tlocrt
Aktualna izložba


Izložbe u drugim prostorimaOdaberite sliku koju želite prikazati:


    

    

    

  

 

VATRA – ZEMLJA – VODA – ZRAKVATRA – ZEMLJA – VODA – ZRAK
izložba ULUPUH-ove Sekcije za keramiku, porculan i staklo

Galerija Ulrich, Ilica 40, Zagreb
4.5. – 22.5.2011.

Gradski muzej Virovitica, Trg bana Jelačića 23, Virovitica
28.5.- 10.6.2011.


Autorica i kustosica ove žirirane izložbe je Mihaela Kulej, povjesničarka umjetnosti, kustosica i ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica. Ona je temu izložbe postavila dovoljno široko da dopusti najslobodnija tumačenja. Rezultat je izložba koja, prema njenim riječima, obuhvaća „kompozicijske prikaze vatre, zemlje, vode i zraka iskazane figurativno ili simbolički, koji su ujedno stavljeni u kontekst ekološko-socijalnog promišljanja svijeta oko sebe ili su jednostavno simbolički naglašeni osobnim doživljajem autora“. S druge strane, tu je skupina radova koja daje prikaz pojedinačnih elemenata. „Tu pronalazimo razna rješenja: kubuse opipljivih plastičkih tekstura koji asociraju na težinu prikazanih elemenata, njihovu sveprisutnost, sfere taktilno razrađenih površina, ali i sasvim frakturirane, oponašanje raznih prirodnih elemenata gdje je naglašena čistoća plohe te tako dočarana začuđujuća veličina onoga što je u egzistenciji svakog bića, razbijene elemente, slikarski ili kiparski dorađene gdje se autori koriste i drugim materijalima kao što su tkanina, žica...“ Na kraju, suočena s raznolikošću ostvarenih radova, kustosica zaključuje: „Fascinira podatnost medija, mogućnosti interpretacije kao i domišljatost autora da urone u ovu sveobuhvatnu temu i kroz svoje viđenje i svoju ideju prenesu energiju elemenata, njihovu komunikaciju i na promatrača. A snaga umjetničkog djela jest u njegovoj komunikaciji s promatračem, a ne u njegovom samoostvarenju.“

Na izložbi sudjeluju: Vedrana Balković, Andrea Bassi, Željka Bračko, Smiljana Brezovec Meštrić, Nadica Eichhorn, Đurđica Horvat, Pamela Ivanković, Helena Jarnjak Batur, Ivona Kočica, Željka Korbar, Višnja Markovinović, Velimir Mikac, Zorka Milley, Orjenka Mirjan, Ljerka Njerš, Marina Orlić, Vladimir Pecić, Dora Pezić-Mijatović, Danijela Pičuljan, Karmen Ptičar, Hanibal Salvaro Hani, Đurđica Skelin, Sanja Stani, Marina Tudjina Badurina, Ivančica Vončina, Klaudija Vukman.

Organizator izložbe: ULUPUH
Partneri: Gradski muzej Virovitica i LIKUM

Izložba je realizirana uz potporu Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport Grada Zagreba.

U prilogu je izbor predstavljenih radova:
Marina Tuđina Badurina, Oblak
Vladimir Pecić, Voda
Đurđica Skelin, Moja domovina
Đurđica Horvat, Iza života
Marina Orlić, Zemlja
Klaudija Vukman, Spoj
Sanja Stani: Plamen


Datum održavanja: 4.5. - 22.5.2011. / Autor teksta: ULUPUH

 
 
Administracija