Povratak na glavni izbornik
O nama Sekcije Vijesti Izložbe Edukativni programi Izdavacka djelatnost Kontakt
 
 

GALERIJA ULUPUH:

Adresa i kontakt
Fotografije unutrašnjosti i tlocrt
Aktualna izložba


Izložbe u drugim prostorimaOdaberite sliku koju želite prikazati:


    

    

    

    

    

    

    

    

 

Keramički laboratorijKeramički laboratorij


Galerija Juraj Klović HDLU Rijeka, Verdijeva 19 b, Rijeka
1.6. – 14.6.2016.
Otvorenje u srijedu, 1. lipnja u 20 sati


„Keramički laboratorij predstavlja istraživačko – edukativni projekt koji je kao project in progress zamišljen postati platformom za nova kreativna istraživanja, nova iskustva, nove strategije, ali i nove edukacijske i komunikacijske forme u području suvremene keramike. Projekt progovara o mediju keramike, naglašavajući izazove eksperimentalnih iskustava, oslanjajući se pritom na one umjetnike/keramičare koji su otvoreni prema suvremenim idejama i novim paradigmama te koji razmišljaju transdisciplinarno i intermedijski. Keramički laboratorij elaborira tu odnos keramike i suvremene umjetnosti, sagledavajući ovaj medij kao segment ne primijenjene, već vizualne umjetnosti, u sklopu današnje suvremene umjetničke prakse. A apostrofira rad onih autora koji u keramici – keramičkim objektima, skulpturama, asamblažima, ambijentima, odnosno u sinergijama ovoga medija s drugim medijima i materijalima, slijede aktualne suvremene umjetničke trendove. U ovom svom izdanju fokusira se na grupu vrhunskih hrvatskih umjetnika - keramičara suvremene orijentacije, koji su članovi Sekcije za keramiku, staklo i porculan ULUPUH-a, ali i na nekoliko značajnih keramičara koji djeluju i u Sloveniji. Njihov je pristup keramici inovativan i eksperimentalan, a diskurs je u suglasju sa suvremenom interpretacijom zbilje i suvremenim vizualnim vokabularom.“ (Višnja Slavica Gabout, iz predgovora)

Kustosica: Višnja Slavica Gabout
Izlažu: Lidia Boševski, Željka Bračko, Smiljana Brezovec Meštrić, Nadica Eichhorn, Lucija Gudlin, Mladen Ivančić, Pamela Ivanković, Željka Korbar, Karel Pavlinc, Marta Pavlinc, Danijela Pičuljan, Zdenka Pozaić, Karmen Ptičar, Boris Roce, Liljana Smodlaka, Sanja Stani, Bojana Švertasek, Marina Tudjina Badurina, Ivančica Vončina, Dani Žbontar te učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb, mentorica Lucija Gudlin

Organizator: ULUPUH - Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti
Partner: HDLU Rijeka, Galerija Juraj Klović

Izložba će se moći pogledati do 14. lipnja, radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom je galerija zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.

Izložba je ostvarena uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH, Grada Zagreba i Odjela gradske uprave za kulturu Grada Rijeke.

GALERIJA JURAJ KLOVIĆ HDLU Rijeka
Verdijeva 19 b
51000 Rijeka
Telefon: +385 51 332 494
http://hdlu-rijeka.hr/

Datum održavanja: 1.6. - 14.6.2016. / Autor teksta: ULUPUH

 
 
Administracija