Povratak na glavni izbornik
O nama Sekcije Vijesti Izložbe Edukativni programi Izdavacka djelatnost Kontakt
 
 

GALERIJA ULUPUH:

Adresa i kontakt
Fotografije unutrašnjosti i tlocrt
Aktualna izložba


Izložbe u drugim prostorimaOdaberite sliku koju želite prikazati:


    

    

    

  

 


Marko Zubak: ye-boT projektMarko Zubak:
ye-boT projekt
izložba igračaka od papira

Galerija ULUPUH, Tkalčićeva 14, Zagreb
1.4. – 12.4.2010.

Riječ je izložbi igračaka od papira, nastalih u okviru šireg projekta «YEBOMAYCU“ u okviru kojeg autor oblikuje različite kreacije od papira (majice, sportske rekvizite, grafike) i stavlja ih na Internet (www.markozubak.com) sa kojeg ih svatko može besplatno «skinuti”, isprintati, izrezati i složiti po svom nahođenju. Cijeli se projekt temelji na slobodnoj cirkulaciji umjetničkih djela Internetom, propitujući odnos umjetnosti i brendinga, marketinga, oglašavanja, copyrighta i drugih nuspojava tržišnog tretmana umjetnosti.

Na ovoj izložbi autor je predstavio svoje papirnate igračke „ye-boT“, te igračke drugih autora nastale po umjetnikovoj šabloni dostupnoj na Internetu, na adresi www.ye-bot.yebomaycu.com/. Prema riječima autora, igračka „ye-boT je robotić koji ima jednu os i za ruke i za noge. Zato ima vrlo ograničene pokrete, ali je relativno jednostavan za prilagodbu i konstrukciju te je idealan kao platformska igračka ne samo za umjetničku interpretaciju, već i za stop-animaciju. Sa ye-boT inicijativom želim okupiti razne umjetnike i druge ljude sa kreativnim impulsom i stvoriti malu kolekciju personaliziranih likova koji su većinom dostupni besplatno na stranici projekta www.ye-bot.yebomaycu.com/. Želim ujedno potaknuti ljude da se slobodno koriste ovim izvorom likova za razne video uratke i da ih opet podijele na istoj stranici (naravno ne u komercijalne svrhe).“

Šablona igračke otisnuta je i u katalogu izložbe, ponuđena posjetiteljima za slaganje i autorsku intervenciju.

Marko Zubak rođen je 1979. u Zagrebu. Studij slikarstva na Likovnoj akademiji u Bologni (Accademia delle belle arti di Bologna) upisuje 1999. godine. Nakon završene treće godine studija odlazi u Barcelonu gdje je diplomirao umjetnost na Facultad de Bellas Artes de Barcelona 2006. godine. Sudjelovao je na brojnim skupnim žiriranim izložbama grafike u Italiji, također surađivao u nekim talijanskim i hrvatskim časopisima kao ilustrator. Godine 2006. upisuje, a 2008. završava studij multimedije na CIPSA u Barceloni. Dobitnik je Nagrade za najbolju personaliziranu igračku od papira, “Take Away” u okviru putujuće izložbe u Španjolskoj, 2008. godine.

Predgovor autora u katalogu izložbe moguće je pročitati OVDJE
Dio izloženih radova moguće je vidjeti na: http://www.ye-bot.yebomaycu.com/
Postav izložbe u Galeriji ULUPUH moguće je vidjeti OVDJE


Datum održavanja: 1.4. – 12.4.2010. / Autor teksta: ULUPUH
Odaberite datoteku koju želite preuzeti na svoje racunalo:
predgovor.doc

 
 
Administracija