Povratak na glavni izbornik
O nama Sekcije Vijesti Izložbe Edukativni programi Izdavacka djelatnost Kontakt
 
 

GALERIJA ULUPUH:

Adresa i kontakt
Fotografije unutrašnjosti i tlocrt
Aktualna izložba


Izložbe u drugim prostorimaOdaberite sliku koju želite prikazati:


    

    

    

    

    

    

  

 


ART ECOART ECO
izložba o temi eko oblikovanja

Galerija Karas, Praška 4, Zagreb
3.6. – 15.6.2014.
otvorenje u utorak, 3. lipnja u 19 sati


U utorak, 3. lipnja u 19 sati u Galeriji Karas u Zagrebu, Praška 4, otvoriti će se izložba „ART ECO“, žirirana, tematska izložba članova ULUPUH-a. Autor koncepcije je Davor Klarić a kustosica i selektorica Ana Lendvaj. Organizator izložbe je ULUPUH.

Ekološka dimenzija svakog umjetničkog medija danas je pitanje kulturne higijene civilizacije koju i dalje želimo nazivati naprednom. Stoga je ULUPUH, na prijedlog Sekcije za oblikovanje odijevanja, usvojio kao svoj dugoročni projekt ciklus bijenalnih izložbi s ekološkom temom, uz sudjelovanje svih ULUPUH-ovih sekcija. Naziv izložbe Art Eco namjerno asocira i korespondira s Art Deco pravcem čiju dekorativnost u oblikovanju (vodeću u mnogim ULUPUH-ovim sekcijama) "zaodijeva" ekološkim pristupom. Odabrani radovi pripadaju različitim umjetničkim žanrovima, od modnog dizajna do nakita, skulpture ili fotografije. Autori su na temu odgovorili neposredno ili s njom interferirali na razne drugačije načine - u izvedbi djela, izborom materijala, komparacijom eko i anti-eko situacija, tema, materijala...
„Zanimalo nas je kako primijenjeni umjetnik funkcionira u eko-zoni, u njezinim zabranama i ograničenjima ugrađenima u samu definiciju ekologije. I kakvu si umjetničku slobodu mogu dozvoliti primijenjeni umjetnici odrasli u svijetu koji svjedoči ekološkim turbulencijama proizvedenim čovjekovim uvjerenjem da se njegove greške u odnosu na prirodu neće osjetiti još generacijama, a osjetile su se – odmah!?“ (Ana Lendvaj, iz predgovora izložbi)

Izlažu: Ivana Bakal, Rea Boschi Razić, Gordana Čep, Igor Dobranić, Branka Donassy, Smiljka Franjić, Igor Galaš, Hrvoje Grgić, Ruža Hodak, Nataša Jeletić, Oliver Jularić, Karaka design (Vesna Karuza i Senija Radić), Ada Kezić, Davor Klarić, Vesna Kolobarić, Sabina Kolonić, Melita Kraus, Eta Linčir, Alan Matuka, Petra Podnarčuk, Katarina Radošević Galić, Ranka Radović, Studio I-GLE (Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović), Renata Svetić, Sanja Šebalj, Davor Šuk, Irena Vodišek Babaja, Lyra Zajmi, Marijana Županić Benić

Izložba će se moći pogledati do 15. lipnja, u radno vrijeme Galerije Karas: od utorka do petka od 11 do 19 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati, dok je ponedjeljkom i praznikom galerija zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.

Realizaciju izložbe omogućili su Ministarstvo kulture RH i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.
Datum održavanja: 3.6. - 15.6.2014. / Autor teksta: ULUPUH

 
 
Administracija