Povratak na glavni izbornik
O nama Sekcije Vijesti Izložbe Edukativni programi Izdavacka djelatnost Kontakt
 
 

GALERIJA ULUPUH:

Adresa i kontakt
Fotografije unutrašnjosti i tlocrt
Aktualna izložba


Izložbe u drugim prostorimaOdaberite sliku koju želite prikazati:


    

    

    

    

  

 


KRUNA TARLE: MASKA – RELJEF NUTRINEKRUNA TARLE: MASKA – RELJEF NUTRINE
interaktivna izložba, radionica i performans

3.3. – 7.3.2009.

U utorak, 3. ožujka 2009. u 19 sati u Galeriji ULUPUH kratkim se performansom obilježio početak projekta «Maska – reljef nutrine» autorice Krune Tarle, članice ULUPUH-ove Sekcije za multimediju i intermediju.

Ovaj interaktivni projekt istovremeno je radionica, izložba i kazalište. Autorica polazi od medija maske u kontekstu kazališta ali razvija ga unutar kategorija likovne umjetnosti i stvaranja sinteze u smislu Bauhaus teatra.

Tijekom četiri dana posjetitelji galerije mogli su putem maske iskušati različite načine dopiranja do svojeg unutrašnjeg bića: modeliranjem svog lica u glini, njegovim utiskivanjem u gipsani odljev, izradom krokija svog lika ugljenom... Sve su to načini koji su se posjetiteljima nudili kao oblik istraživanja svog pravog, unutarnjeg lica – ali zatvorenih očiju, u tmini unutrašnjeg svijeta. Na taj ih se način htjelo potaknuti da osvijeste čula dodira, sluha, mirisa... čula pomalo zaboravljena i potisnuta u suvremenoj kulturi usmjerenoj na vizualno i pojavnost.
Projektom se željela svratiti pažnja na medij maske koja je na domaćoj umjetničkoj sceni prilično marginalizirana i percipirana gotovo isključivo u kontekstu karnevala, dok svojim potencijalom i izražajnošću traži i zaslužuje više prostora.

U projektu je sudjelovao ATELIER Zagrebačkog kazališta lutaka.

Kruna Tarle (r. 1948.), autorica širokih interesa (od plesa, preko likovnih umjetnosti, do književnosti i filozofije) pronašla je sintezu u domeni šire shvaćene lutkarske umjetnosti (kazalište materijala, maske, objekta). Osnovala je ansambl FASADE i s njim ostvarila niz projekata vizualnog teatra, a s ansamblom PANACEJA radila je na razvoju art terapije. Voditeljica je Kazališnog ateliera Zagrebačkog kazališta lutaka. Više o autorici OVDJE

Radionice su se odvijale od 4. do 7. ožujka 2009.

Više slika OVDJE
Datum održavanja: 3.3. - 7.3.2009. / Autor teksta: ULUPUH

 
 
Administracija