Povratak na glavni izbornik
O nama Sekcije Vijesti Izložbe Edukativni programi Izdavacka djelatnost Kontakt
 
 

GALERIJA ULUPUH:

Adresa i kontakt
Fotografije unutrašnjosti i tlocrt
Aktualna izložba


Izložbe u drugim prostorimaOdaberite sliku koju želite prikazati:


    

    

 


Đurđica Horvat: NAPETE RAVNOTEŽEizložba skulptura u staklu

Od 9. do 19. ožujka 2009. u Galeriji ULUPUH mogla se pogledati izložba skulptura u staklu pod nazivom «NAPETE RAVNOTEŽE», autorice Đurđice Horvat, članice ULUPUH-ove Sekcije za keramiku, porculan i staklo. Kustosica izložbe bila je gđa Višnja Slavica Gabout.

Na izložbi je predstavljeno dvadesetak radova nastalih unatrag dvije godine, o kojima je Višnja Slavica Gabout u predgovoru izložbi napisala: «Đurđica Horvat jedna je od onih autorica koja je uvijek na neki način bila fascinirana staklom - bilo da se radilo o staklastim keramičkim glazurama, o intrigantnim zajedništvima keramike i stakla, ili o skulpturama, objektima i instalacijama od čistoga stakla kojima se intenzivno bavi posljednjih godina. (…) Tu, u ovim radovima, forma, prostor, svjetlo i boja stalno igraju intrigantnu igru suprotstavljenih polariteta, napetih ravnoteža i zanimljivo dinamiziranih suglasja. Zbog nemirnih svjetlosnih odsjaja i proboja, te bujajućega kolorita koji titra i treperi, sve djeluje vibrantno - čak i rubovi uslojenih staklenih ploha, koji se iščitavaju kao igra linija. Međutim, unatoč dojmu nesputanosti i slobode, u podlozi svega ovdje ipak vlada red i disciplina. Kad je ona, međutim, isprepletena s imaginacijom kakvu ima Đurđica Horvat, tad gledatelju nije ponuđeno samo ogromno vizualno obilje, nego i nova perceptivno-taktilna iskustva. Ona promjene stanja, „opipavanja“ vremena i najposlije „hoda“ rubom stvarnosti.» (cjeloviti tekst predgovora OVDJE).

Đurđica Horvat (r. 1961. u Rijeci) javno djeluje od 1991. Godine 1994. diplomirala je na autorskoj umjetničkoj školi AGORA, odjel kiparstvo, u klasi prof. Ivana Kožarića. Izlagala je na petnaestak samostalnih izložaba, te na mnogim skupnim žiriranim i pozivnim nacionalnim i međunarodnim izložbama, gdje je više puta nagrađivana posebnim priznanjima, ali i pohvalama. Pohvaljena je i za izraziti doprinos kulturi u Hrvatskoj. Sudjelovala je na cijelom nizu likovnih kolonija u nas i u inozemstvu (Hinko Juhn - Našice, SOS Dječje selo Lekenik, Ex Tempore Volosko, Ex tempore Vodnjan, Sinji Vrh - Ajdovščina/Slovenija, Raku - Langesfeld/Austrija), a neke od njih je i vodila. Članica je ULUPUH-a, LIKUM-a i HZSU-a. Trenutno obnaša dužnost predsjednice Sekcije za keramiku, staklo i porculan ULUPUH-a. Stvara u ateljeu „KEST“ u Zagrebu. Živi u Velikoj Mlaki.

Više slika OVDJE
Datum održavanja: 9.3. - 19.3.2009. / Autor teksta: ULUPUH
Odaberite datoteku koju želite preuzeti na svoje racunalo:
predgovor.doc

 
 
Administracija