Povratak na glavni izbornik
O nama Sekcije Vijesti Izložbe Edukativni programi Izdavacka djelatnost Kontakt
 
 

GALERIJA ULUPUH:

Adresa i kontakt
Fotografije unutrašnjosti i tlocrt
Aktualna izložba


Izložbe u drugim prostorimaOdaberite sliku koju želite prikazati:


    

    

    

 


Predrag Spasojević: Mea culpaPredrag Spasojević:
Mea culpa

17.11. - 1.12.2009.

Iz bogatog opusa u proteklih 20-tak godina u domeni marketinga, grafičkog i produkt dizajna te dizajna interijera autor je predstavio dio ostvarenja, od koncepata, idejnih do realiziranih rješenja.

“Četvrt stoljeća (1984.-2009.) profesionalnog djelovanja na područjima marketinga, grafičkog dizajna, produkt dizajna, dizajna interijera i recentno, dizajna kao suvremenog koncepta kojim suptilno reagira na mračne izazove današnjice (pošast ovisnosti), Predraga Spasojevića odredilo je kao autora etičnog dizajna. To znači uravnotežen pristup iznimno složenom poslu dizajna u kojem je jasno artikulirana vlastita uloga paritetnog suaktera, uvijek sa naglašenom potrebom da se na individualan i osviješteno direktan način djeluje i na etičke, i na estetičke kriterije te na plauzibilne promjene u društvenoj svijesti i savjesti pojedinaca i interesnih grupa.
Njegova višeznačna angažiranost i profesionalno policentrična produkcija od samih osamdesetih godina do danas, u kontekstu već postojeće vizualne infrastrukture Pule i Istre (snažni gospodarski potencijalni i markantni individualni resursi), iznjedrile su upečatljive korporacijske identitete, identitete manifestacija, zaštitne znakove kulturnih institucija i asocijacija, posebnih programa, individualnih projekata i proizvoda, razvivši sustav vlastite vizualne komunikacije u identifikacijske kodove bez kojih bi danas bilo nemoguće otčitati složenu /r/evoluciju, ne samo pulskog i istarskog kulturnog bića.” (Gorka Ostojić Cvajner, iz predgovora)

Predrag Spasojević rođen je 1959. godine u Čapljini, BIH. Diplomirao je grafiku i slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1985. godine u klasi prof. Miroslava Šuteja. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre, Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Hrvatske (ULUPUH) i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU). Profesionalno se bavi grafičkim dizajnom, produkt dizajnom i dizajnom interijera.

U prilogu je izbor izloženih radova:
14.PUF - vizualni identitet 14. međunarodnog kazališnog festivala u Puli, 2008.
16. VINISTRA - vizualni identitet 16. međunarodne izložbe vina, 2009.
54. PFF - vizualni identitet 54. filmskog festivala u Puli, 2007.
KRUGOVI - plakat za istoimenu predstavu dramskog kazalista Dr. INAT iz Pule, 2005.
SAZVJEŽĐE - plakat Sazviježđe sanjara za promociju vinskih cesta Istre, 2000.
SVIJET MALVAZIJA - vizualni identitet 1. medjunarodne izlozbe malvazija, 2009.

Cjeloviti tekst predgovora Gorke Ostojić Cvajner moguće je pročitati OVDJE

Fotografije s otvorenja i postav izložbe moguće vidjeti OVDJE

Intervju s autorom povodom izložbe moguće je pročitati OVDJE


Datum održavanja: 17.11. - 1.12.2009. / Autor teksta: ULUPUH
Odaberite datoteku koju želite preuzeti na svoje racunalo:
GlasIstre_27.11.pdf
predgovor.doc

 
 
Administracija