Povratak na glavni izbornik
 
  Vijesti
Časopisi
Dodijeljene ULUPUH-ove nagrade u 2005. godini
PREPORUČENI LINKOVI
Popis galerija za HZSU
ULUPUH-ove nagrade za 2006. godinu
ULUPUH-ove nagrade za 2007. godinu
ULUPUH-ove nagrade za 2008. godinu
ULUPUH-ove nagrade za 2009. godinu
ULUPUH-ove nagrade u 2010. godini
Za arhivu ULUPUH-a
Dodjela ULUPUH-ovih nagrada 2011.
Dodjela ULUPUH-ovih nagrada 2012.
Novi ciklus u Jakovlju
Dodjela ULUPUH-ovih nagrada u 2014. godini
Dodjela ULUPUH-ovih nagrada u 2013. godini
Galerija ULUPUH i Galerija Karas sudjeluju na prvom Zagrebačkom vikendu galerija
Dodjela ULUPUH-ovih nagrada 2015.
Dodjela ULUPUH-ovih nagrada 2016.

Natjecaji
Stručni suradnik ULUPUH-a - Natječaj
Primijenjeno – strogo kontrolirani uvjeti
Nacionalna baština – Čipka
SUVREMENA KAZALIŠNA I FILMSKA SCENA 2015. - 2017.
VODA 2017
Vizije / Modna hibridnost
Modul tijela
Tekstil na novim granicama
ART-ECO / Višak
Tjedan primijenjenih umjetnosti 2017 

Vizije / Modna hibridnostPoziv za prijavu za sudjelovanje na izložbi

Vizije – Modna hibridnost
selektirana tematska izložba ULUPUH-ove Sekcije za oblikovanje odijevanja

Rok za prijavu: 28.4.2017. (petak)

Organizator: ULUPUH
Kustosice i selektorice izložbe: Jadranka Hlupić Dujmušić i Petra Krpan
Koordinacija: Jadranka Hlupić Dujmušić i Petra Krpan

Prostor i vrijeme održavanja izložbe:
Galerija ULUPUH, Tkalčićeva 14, Zagreb, 13.6. - 27.6.2017.

Koncepcija izložbe:

Moda 21. stoljeća baš kao i suvremena umjetnost dokida svoju dosadašnju tradiciju i otvara se novoj, nepredvidljivoj i neizvjesnoj budućnosti. U rasponu od radikalnog odbacivanja dosadašnjih odjevnih normi do eksperimentiranja znanstvenim tehnologijama, moda se igra, oponaša, kopira, reflektira, redizajnira i, poput kaleidoskopa, stvara vječno nove začudne oblike. Unatoč nabrojenom, ona ostaje svoja i neuhvatljiva, jer trenutak uhvatljivosti pretpostavlja modnu „zastarjelost“. U suvremenom svijetu vrtoglavih događanja toj modnoj promjenjivosti dodana je osobna nestabilna kategorija koja rađa novu identifikaciju, novi individualni i modno dizajnerski oblik. Njena mnogostrukost uključuje fragmentiranost, heterogenost, hibridnost, višeznačnost, elemente tradicije, neharmoničnost. Ono što modu uz sve nabrojeno i dalje čini veličanstvenom je interdisciplinaran modni jezik kojim progovara o kretanju između kaosa i stabilnosti. Istovremeno svojim prihvaćanjem i kreiranjem novog stvara se novi estetski kanon ljepote, nova vrijednost, novi senzibilitet i nova hibridnost koja je nastala na uvažavanju različitosti. ”Današnje postmoderno vrijeme pretvara modu u estetiziranu neobaveznu igru u kojoj svatko može sudjelovati i kojom se najlakše kreira poželja osobnost.” (Moda, 2002.,Cvitan, Bartlett, Vladislavić).

Pozivamo Vas da propitate neka od bitnih otvorenih pitanja našeg vremena: o rasnim i etničkim identitetima, o novom identitetu kao načinu priznavanja vlastitosti, o subjektu bez lokalnog prostora. Dotaknite se istraživanja tekstila i forme.. svega što u vama budi dizajnersku inspiraciju.
Izložbom želimo doprinijeti refleksiji o današnjim društveno-kulturalnim previranjima na globalnom i lokalnom nivou.

Jadranka Hlupić Dujmušić i Petra Krpan

Uvjeti za prijavu:
• prijaviti se mogu redovni članovi Sekcije za oblikovanje odijevanja, ukoliko su prethodno podmirili sve obveze prema ULUPUH-u, tj. članarine – za aktualno stanje nazovite Tajništvo ULUPUH-a, poslovnu tajnicu Ivanu Musić, na tel 01 4552 595, 01 4576 919, radnim danom između 10 i 13 sati, ili pošaljite upit mejlom na ulupuh@zg.t-com.hr
• mogu se prijaviti neizlagani radovi (vrijeme nastanka rada nije važno)
• radovi koji se prijavljuju bit će selektirani
• kustosice zadržavaju pravo upućivanja poziva gostima/umjetnicima za sudjelovanje na izložbi. Pozvani gosti-umjetnici ne podliježu selekciji.

Pojedini autor može prijaviti do 2 rada.

Način prijave:

Prijavljuje se elektronskim putem, najkasnije do 28. travnja 2017. godine, do ponoći – u tu svrhu treba:

A. ispuniti online Prijavnicu (dostupna na poveznici: https://form.jotformeu.com/ulupuh/vizije-prijavnica

B. na adresu ulupuh@gmail.com treba poslati fotografiju rada/radova - fotografije trebaju biti u JPG formatu, CMYK mode, u rezoluciji već pripremljenoj za tisak: ne manjoj od 300 dpija, oko 3000 pixela duža strana fotografije. Kod prostornih radova potrebno je da budu snimljeni iz najmanje tri osnovna kuta gledanja. U slučaju potrebe, uz fotografiju rada možete priložiti skice. Molimo Vas da fotografiju rada imenujete istim nazivom kojeg ćete navesti u Prijavnici, kako bismo mogli povezati fotografiju i opis. Poruku naslovite „ZA VIZIJE“.

Iznimno, samo oni autori koji prijavu i radove ne mogu poslati elektronskim putem, mogu ih dostaviti na CD-u i u pisanom obliku u Galeriju ULUPUH, Tkalčićeva 14, Zagreb, osobno ili zemaljskom poštom, da stignu do 31. ožujka između 10 i 16 sati. Molimo Vas da tom obliku prijave pribjegnete samo ako Vam je prvi, elektronski način nedostupan, jer uvelike otežava obradu podataka.

Radovi će biti selektirani preko fotografija te će svi autori o rezultatima biti obaviješteni pismenim putem, najkasnije do 7. travnja.

Predajom prijavnice i slanjem fotografija autor garantira vlasništvo na svim pravima za njihovo objavljivanje. Ovom prijavom također svi autori, jednako kao i urednici i kustosi, primaju na znanje i odobravaju da svi ULUPUH-u predani materijali (fotografije i rukopisi) postaju dio bogatog arhiva ULUPUH-a, kojima će se udruga u dobroj vjeri koristiti u promidžbene svrhe, kao i za potrebe stručnih osvrta i recenzija te znanstvenih pregleda.

ULUPUH ne preuzima obvezu produkcije i opreme radova za izložbu. Ukoliko će za realizaciju reprezentativnijeg izložbenog kataloga biti potrebna donacija samih autora izlagača, o tome ćemo Vas izvijestiti uz obavijest o rezultatima žiriranja.

Autori dostavljaju radove u galeriju i nakon izložbe otpremaju ih iz galerije o svom trošku, u dogovorenom roku. O vremenu i mjestu dostave radova za izložbu pravovremeno ćemo Vas izvijestiti.

Radujemo se suradnji!
Jadranka Hlupić Dujmušić i Petra Krpan

Kontakti:
Kustosice izložbe: Jadranka Hlupić Dujmušić (098 161 1958) i Petra Krpan (099 49 49 209) - za eventualna pitanja oko izložbene koncepcije
Maša Štrbac, voditeljica Galerije ULUPUH, 01 4813 746 (za eventualna tehnička pitanja oko prijave)Datum održavanja: 31.3.2017. / Autor teksta: ULUPUH