Povratak na glavni izbornik
 
  Vijesti
Časopisi
Dodijeljene ULUPUH-ove nagrade u 2005. godini
PREPORUČENI LINKOVI
Popis galerija za HZSU
ULUPUH-ove nagrade za 2006. godinu
ULUPUH-ove nagrade za 2007. godinu
ULUPUH-ove nagrade za 2008. godinu
ULUPUH-ove nagrade za 2009. godinu
ULUPUH-ove nagrade u 2010. godini
Za arhivu ULUPUH-a
Dodjela ULUPUH-ovih nagrada 2011.
Dodjela ULUPUH-ovih nagrada 2012.
Novi ciklus u Jakovlju
Dodjela ULUPUH-ovih nagrada u 2014. godini
Dodjela ULUPUH-ovih nagrada u 2013. godini
Galerija ULUPUH i Galerija Karas sudjeluju na prvom Zagrebačkom vikendu galerija
Dodjela ULUPUH-ovih nagrada 2015.
Dodjela ULUPUH-ovih nagrada 2016.

Natjecaji
Bijenalna izložba Sekcije za kazalište i film - odabir radova
Modna hibridnost - odabrani radovi
Dinamičke strukture
Stručni suradnik ULUPUH-a - Natječaj
Primijenjeno – strogo kontrolirani uvjeti
Nacionalna baština – Čipka
SUVREMENA KAZALIŠNA I FILMSKA SCENA 2015. - 2017.
VODA 2017
Vizije / Modna hibridnost
Modul tijela
Tekstil na novim granicama
ART-ECO / Višak
Tjedan primijenjenih umjetnosti 2018 

Dinamičke strukturePoziv za prijavu za sudjelovanje

DINAMIČKE STRUKTURE
žirirana, tematska izložba ULUPUH-ove Sekcije za keramiku, staklo i porculan

Rok za prijavu: 27.6.2017. (utorak)
Inicijator i nositelj izložbe: Sekcija za keramiku, staklo i porculan ULUPUH-a

Organizator: ULUPUH

Autorica koncepcije, kustosica i selektorica izložbe: Višnja Slavica Gabout

Koordinacijski tim: Danijela Pičuljan, predsjednica Sekcije; Marina Tudjina Badurina, predsjednica Umjetničkog savjeta Sekcije, Sanja Stani, članica Sekcije, Nataša Kabalin, članica Sekcije

Prostor i vrijeme održavanja izložbe: Galerija ULUPUH, Tkalčićeva 14, Zagreb, 19.9. – 29.9.2017.

Koncepcija izložbe:
Struktura (lat. structura: ustroj, gradnja) je način na koji je neka cjelina složena od svojih elemenata (dijelova, članova, pojedinosti). Drugim riječima, struktura je skup elemenata koji uspostavlja (ili konstruira) likovnu cjelinu. Pojam struktura ima više značenja, a u umjetnosti se razlikuju vizualna (teorijski pojam) i likovna struktura (struktura slike i skulpturalna struktura). Struktura se može referirati i na materijalni sastav, pa tada govorimo o zrnatoj, kristalnoj, homogenoj... strukturi neke tvari. Kad se govori o likovnim strukturama, struktura slike podrazumijeva sustav piktoralnih/slikarskih elemenata na površini slike, a skulpturalna struktura sustav gradbenih elemenata skulpture u prostoru. Keramički medij je prostorni medij, pa o njemu govorimo u kiparskim relacijama (u današnje vrijeme, u relacijama suvremenog kiparstva), a kad u tim relacijama spominjemo strukturu, mislimo na skulpturalnu strukturu, odnosno pojednostavljeno, gradbenu konstrukciju skulpture/objekta/volumena u prostoru. Mislimo na sustav koji funkcionira kao odnos gradbenih dijelova i cjeline; kao poredak tih elemenata prema određenim zakonitostima – likovnim ili konceptualnim, prema kojima se uspostavlja neki PROSTORNI OBLIK. Skulpturalne strukture dakle GRADE i USUSTAVLJUJU volumene u prostoru i od umjetnika se traži da to u ovom slučaju bude prema principima suvremene umjetnosti, što će im omogućiti beskrajno maštovite varijante organiziranja likovnih kompozicija (jer same strukture nisu ujedno i likovne kompozicije) u duhu suvremene umjetničke prakse. Kako bi njihove strukture u likovnim kompozicijama bile što maštovitije i razigranije, traži se da se one dinamiziraju. Strukture se mogu dinamizirati iznutra, unutar samoga volumena, kako bi se vizualno asocirao pokret (pomicanjem iz simetrije i iz balansa, zakrivljenjem, dijagonalom, spiralom...), ili izvana (strujanjem zraka/mobili, elektromotorom, stroboskopskim svjetlom/bljeskanjem). Odnosno videom i animacijom.
Dinamičke strukture su tako u konačnici namišljene biti suvremena kiparska djela u mediju keramike.

Višnja Slavica Gabout,
Autorica i kustosica projekta


Sudionici izložbe:
Redovni i počasni članovi Sekcije za keramiku, staklo i porculan ULUPUH-a te pozvani gosti

Uvjeti za prijavu:
• prijaviti se mogu redovni i počasni članovi ULUPUH-ove Sekcije za keramiku, staklo i porculan
• redovni članovi ULUPUH-ove Sekcije za keramiku, staklo i porculan mogu se prijaviti samo ako su prethodno podmirili sve obveze prema ULUPUH-u, tj. članarine – za aktualno stanje nazovite Tajništvo ULUPUH-a, a tel 01 4552 595, 01 4576 919, radnim danom između 10 i 13 sati, ili pošaljite upit mejlom na ulupuh@zg.t-com.hr (članarina iznosi 250,00 kn. Članarinu možete uplatiti na račun udruge: Zagrebačka banka: HR ili 6823600001101552195, Privredna banka: HR6223400091100165353)
• mogu se prijaviti recentni radovi nastali tijekom 2016. i 2017. do dana prijave, neizlagani u Hrvatskoj.
• uvjet za radove za ovu izložbu je suvremeni pristup; dozvoljene su sve keramičke tehnike i materijali, a preporučljive su sinergije s drugim medijima i materijalima, s tim da keramika ostane osnovni i vodeći medij
• radovi koji se prijavljuju bit će selektirani
• autorica koncepcije, u dogovoru s Koordinacijskim timom izložbe, kao i Umjetničkim savjetom Sekcije, zadržava pravo upućivanja poziva gostima/umjetnicima-keramičarima za sudjelovanje na izložbi. Pozvani gosti-umjetnici ne podliježu selekciji.
Autori mogu prijaviti radove iz sljedećih kategorija:
1. skulptura, objekt / dimenzije: najviše do 60x 60x60 cm
2. asamblaž, ready-made / dimenzije: najviše do 60x 60x60 cm
3. ploča /dimenzije: najviše do 80x80 cm
4. kompozicija / ukupne dimenzije u cjelini ne smiju prelaziti cca 90 x 90x90 cm
5. instalacija / ukupne dimenzije u cjelini ne smiju prelaziti cca 120 x120 x 120 cm
6. video (film ili animacija), do 3 min.
Pojedini autor može prijaviti:
do 3 rada pod 1.
ili
do 3 rada pod 2.
ili
do 2 rada pod 3.
ili
1 rad pod 4.
Ili
1 rad pod 5.
Ili
1 rad pod 6.

Moguće su i kombinacije među kategorijama, u tom slučaju moguće je prijaviti najviše 3 rada.
Iz prijavljenih radova autorica koncepcije-selektorica odabrat će radove za izložbu.

Način prijave:
Prijavljuje se elektronskim putem, najkasnije do 27. lipnja 2017. godine – u tu svrhu treba:

A. ispuniti online Prijavnicu (dostupna na poveznici https://form.jotformeu.com/prijavnice/dinamicke-strukture).
B. na adresu ulupuh@gmail.com treba poslati fotografiju rada/radova - fotografije trebaju biti u jpg formatu, u rezoluciji već pripremljenoj za tisak: ne manjoj od 300 dpija, oko 3000 pixela duža strana fotografije (najmanje 2MB). Kod prostornih radova potrebno je da budu snimljeni iz najmanje tri osnovna kuta gledanja. U slučaju potrebe, uz fotografiju rada možete priložiti skice. Molimo Vas da fotografiju imenujete istim nazivom kojeg ćete navesti u Prijavnici, kako bismo mogli povezati fotografiju i opis. Poruku naslovite „za Dinamičke strukture“.

Iznimno, samo oni autori koji prijavu i radove ne mogu poslati elektronskim putem, mogu fotografije radova dostaviti na CD-u a prijavnicu u pisanom obliku u Galeriju ULUPUH, Tkalčićeva 14, Zagreb, osobno ili zemaljskom poštom, da stignu do 27. lipnja između 10 i 16 sati. Molimo Vas da tom obliku prijave pribjegnete samo ako nemate pristup kompjuteru ili Internetu, jer uvelike otežava obradu podataka.

Radovi će biti selektirani preko fotografija te će svi autori o rezultatima biti obaviješteni pismenim putem, najkasnije do 7. srpnja 2017.
Autori odabrani za izložbu trebati će platiti donaciju u iznosu od 100 kn (izuzev umirovljenika i počasnih članova ULUPUH-a). Detaljne upute o uplati donacije odabrani će autori dobiti uz obavijest o žiriranju.

Predajom prijavnice i slanjem fotografija autor garantira vlasništvo na svim pravima za njihovo objavljivanje. Ovom prijavom također svi autori, jednako kao i urednici i kustosi, primaju na znanje i odobravaju da svi ULUPUH-u predani materijali (fotografije i rukopisi) postaju dio bogatog arhiva ULUPUH-a, kojima će se udruga u dobroj vjeri koristiti u promidžbene svrhe, kao i za potrebe stručnih osvrta i recenzija te znanstvenih pregleda.

ULUPUH ne preuzima obvezu produkcije i opreme radova za izložbu.
Autori dostavljaju radove u galeriju i nakon izložbe otpremaju ih iz galerije o svom trošku, u dogovorenom roku. O vremenu i mjestu dostave radova za izložbu pravovremeno ćemo Vas izvijestiti.

Radujem se ponovnoj suradnji!
Višnja Slavica Gabout

ROKOVI:

• Prijava: do utorka, 27. lipnja 2017. Nakon toga neće se više biti moguće prijaviti. Prijava mora sadržavati ispunjenu prijavnicu s podacima o autoru i radovima te fotografije radova u rezoluciji već pripremljenoj za tisak (vidjeti gore)
• Popis radova za izložbu bit će objavljen na web stranici ULUPUH-a www.ulupuh.hr 7.7.2017.
• Dostava radova za izložbu biti će u ponedjeljak, 18.9. u 10 ujutro u Galeriju ULUPUH – svi će autori biti detaljno upućeni u način dostave 7.7. 2017., uz obavijest o radovima odabranima za izložbu. Svi autori dostavljaju radove i otpremaju ih iz galerije o svome trošku.

Radujem se ponovnoj suradnji!

Višnja Slavica Gabout, prof.
povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka,
- autorica koncepcije i kustosica izložbe

Kontakti:
Višnja Slavica Gabout, 098 622 426; vslavica@inet.hr
Danijela Pičuljan, 091 59 66 086; dpiculjan@icloud.comDatum održavanja: 27.6.2017. / Autor teksta: ULUPUH


 

 

 
 
premiere introduit en 1965, le jopo vélo favorise une vision typiquement finlandais: c'était le & # 8220;ADIDAS CLIMACOOL BOAT PURE vélo pour tout rider.ADIDAS WHITE MOUNTAINEERING Boost & # 8221;ADIDAS ORIGINALS NMD a largement siege réglable guidon faire le vélo facile pour quiconque de manoeuvre.cette pur l'utilitarisme du véhicule est ce qui le rend cool pour nous.bien que peu mis a jour en 2000, la forme classique demeure immédiatement reconnaissable de sa faible image de grand 24 & # 8221; roues.ADIDAS CRAZYLIGHT BOOST 2.5 LOWnon, ce ne sera pas toi sur le pont de brooklyn rapidement sur un occupé mardi matin,ADIDAS ORIGINALS STAN SMITH SNEAKER mais que & # 8217; la question n'est pas la.Adidas Originals Superstar Slip On Wle week - end a jopo est facile avec les amis et la famille. choisis dans une variété de couleurs, de la boutique de la finlandaise, désormais disponible dans de nouvelles couleurs.cinéaste et directeur nathan miller a laché ses nouveaux longs documentaires ldn, offrant un regard en profondeur sur londres et # 8216; s par scene.le film a son tour un aperçu de divers éléments et les acteurs clés,ADIDAS YEEZY BOOST 550 y compris j. hus, fredo,ADIDAS J WALL 3 youngs téflon,women's superstar adidas dj du semtex, reekz mb, photographe vicky grout, gérant d'artistes / animateur de radio morgan keyz,ADIDAS SPRINGBLADE SCHUHE et plus.miller a tiré la photo sur une période de cinq mois, un artiste ou de la musique en direct, montrant ainsi conduit a la prochaine question.appuie sur play ci - dessus pour voir ldn intégralement.
Air Force 1 07 Schuhe,Air Force 1 Flyknit Schuhe,Nike Air Force 1 Mid 07,Nike Huarache Herren Schuhe,Air Jordan Sky High OG Schuhe,Nike Air Max 1 Ultra SE Schuhe