Povratak na glavni izbornik
 
  Vijesti
Časopisi
Dodijeljene ULUPUH-ove nagrade u 2005. godini
PREPORUČENI LINKOVI
Popis galerija za HZSU
ULUPUH-ove nagrade za 2006. godinu
ULUPUH-ove nagrade za 2007. godinu
ULUPUH-ove nagrade za 2008. godinu
ULUPUH-ove nagrade za 2009. godinu
ULUPUH-ove nagrade u 2010. godini
Za arhivu ULUPUH-a
Dodjela ULUPUH-ovih nagrada 2011.
Dodjela ULUPUH-ovih nagrada 2012.
Novi ciklus u Jakovlju
Dodjela ULUPUH-ovih nagrada u 2014. godini
Dodjela ULUPUH-ovih nagrada u 2013. godini
Galerija ULUPUH i Galerija Karas sudjeluju na prvom Zagrebačkom vikendu galerija
Dodjela ULUPUH-ovih nagrada 2015.
Dodjela ULUPUH-ovih nagrada 2016.
Dodjela ULUPUH-ovih nagrada u 2017. godini
Priopćenje ULUPUH-a i HS AICA-e o devastaciji zgrade Doma Hrvatskog društva likovnih umjetnika
Natječaj za stručno osposobljavanje uz poticaj HZZ-a

Natjecaji
ART-ECO / Ravnoteža - rezultati žiriranja
Ekstravagantne banalnosti
Habitat
ART-ECO / Ravnoteža
AKTUALNO 6 - rezultati žiriranja
Tjedan primijenjenih umjetnosti 2018 

HabitatPoziv za prijavu za sudjelovanje

Na bijenalnoj tematsko-problemskoj žiriranoj izložbi Sekcije za keramiku, staklo i porculan ULUPUH-a

HABITAT

Rok za prijavu: 15.6.2018. (petak, do ponoći)
Inicijator i nositelj izložbe: Sekcija za keramiku, staklo i porculan ULUPUH-a

Organizator: ULUPUH

Autorica koncepcije, kustosica i selektorica izložbe: Višnja Slavica Gabout

Stručni koordinacijski tim: Danijela Pičuljan, keramičarka, predsjednica Sekcije; Karmen Ptičar, keramičarka, potpredsjednica Sekcije, Marina Tudjina Badurina, predsjednica umjetničkog savjeta Sekcije

Prostor i vrijeme održavanja izložbe: Galerija ULUPUH, Tkalčićeva 14, Zagreb, 2.10. -18.10.2018.

Koncepcija:
Riječ “habitat” dolazi iz latinskog jezika, od riječi habitus, a odnosi se na stanište, stanovanje, mjesto gdje se živi (ruralno, ili urbano naselje), mjesto gdje se obitava (kuća). Habitat – ili stanište, predstavlja životnu sredinu (pojedinca ili zajednice); egzistencijalni prostor. Pojam prostora pritom je višeznačan. S jedne strane se odnosi na fizički opipljivo utočište/obitavalište: KUĆU, a s druge strane na MENTALNE PROSTORE DUHA; na PROSTORE VLASTITE INTIME, PROSTORE VLASTITIH SJEĆANJA i VLASTITIH EMOCIJA. Ali i na PROSTORE JAVNIH DRUŠTVENIH ODNOSA, sa zakonitostima suživota, filozofijom dijaloga i uvažavanja. Habitat je svojevrsni mozaik sveukupnosti čovjekove egzistencije, njezinih fizički- opipljivih i duhovnih elemenata.
Habitat se najčešće i najviše poistovjećuje s KUĆOM - prostorom u kojem se živi. Prostorom fizičkog utočišta. Prostorom sigurnosti za pojedinca i obitelj, u kojem se osjećamo zaštićeno, dobro, smireno i (vjerojatno) sretno. Kuća je mjesto privatnosti i osobnog života, dragih uspomena i “obiteljskih relikvija”. Intimni prostor vlastite povijesti i obiteljskih korijena . Kuću-habitat likovno se može prikazati metaforički, simbolički i narativno. Narativi mogu biti osobito sugestivni i komunikativni, jer uključuju mnoštvo životnih priča i asocijacija, sjećanja i emocija, taktilnosti i vizualnosti. Mnogo slika i autobiografskih crtica, tragova vremena – ali i otisaka suvremenog svakodnevnog života. „Volim svoju kuću. Za mene ona je magična kutija“- rekao je jedan umjetnik. Jer „mašta se u potpunosti otkriva u intimitetu kuće. U takvom prostoru jedna obična vrata, recimo, mogu predočiti sliku oklijevanja, kušnje i zatvorenosti, ali i dobrodošlice, respekta, sigurnosti i otvorenosti.
Kad se s kuće proširuje na grad i podneblje, habitat se u tom širem kontekstu poistovjećuje s GENIUS LOCI, u značenju „duh mjesta“, odnosno „prostor koji odiše vlastitim identitetom“. Habitat često tu zadobiva duhovno-emotivnu dimenziju, u smislu osjećaja zajedništva i duhovne pripadnosti zavičaju, rodnome gradu ili rodnome mjestu. U što svakako ulaze kategorije očuvanja kolektivnih običaja te nasljeđa i kulturne baštine prošlih generacija, pa time i identiteta zajednice.
Gradovi i naselja su (i) društveni prostori, koji su uređeni po određenim zakonitostima i u skladu s određenim normama. U suvremenom svijetu međutim povremeno dolazi do tektonskih poremećaja - do urušavanja tih normi, razgradnje vrijednosti, gubljenja značenja, kaotičnosti i nesigurnosti, pa slika habitata može pokazati i drukčiju stranu, a priča onda biti kritička i angažirana. I tada pričati o napučenoj urbanoj zajednici bez identiteta; o sužavanju životnog prostora u utrci s industrijom, otpadom i razaranjem; o neprepoznavanju svoga porijekla; o izbjeglištvu, gladi i neimaštini; o razaranju obitelji i gubljenju egzistencije, ističući devijacije i zastranjenja.
U interpretaciji ove teme očekuje se suvremeni pristup umjetnika, a dozvoljeni su svi mediji , svi materijali i svi postupci, uz napomenu da keramika mora biti vodeći medij.

Višnja Slavica GaboutSudionici izložbe:
Redovni i počasni članovi Sekcije za keramiku, staklo i porculan ULUPUH-a, te pozvani gosti

Uvjeti za prijavu:
• prijaviti se mogu redovni i počasni članovi ULUPUH-ove Sekcije za keramiku, staklo i porculan
• redovni članovi ULUPUH-ove Sekcije za keramiku, staklo i porculan mogu se prijaviti samo ako su prethodno podmirili sve obveze prema ULUPUH-u, tj. članarine – za aktualno stanje nazovite Tajništvo ULUPUH-a, poslovnu tajnicu Ivanu Musić, na tel 01 4552 595, 01 4576 919, radnim danom između 10 i 13 sati, ili pošaljite upit mejlom na ulupuh@zg.t-com.hr
• mogu se prijaviti recentni radovi nastali 2017. i 2018. godine, neizlagani u Hrvatskoj
• uvjet za radove za ovu izložbu je suvremeni pristup; dozvoljene su sve keramičke tehnike i materijali, a preporučljive su sinergije s drugim medijima i materijalima, s tim da keramika ostane osnovni i vodeći medij
• radovi koji se prijavljuju bit će selektirani
• autorica koncepcije, u dogovoru sa Stručnim koordinacijskim timom izložbe, kao i Umjetničkim savjetom Sekcije, zadržava pravo upućivanja poziva gostima/umjetnicima-keramičarima za sudjelovanje na izložbi. Pozvani gosti-umjetnici ne podliježu selekciji.
Pojedini autor može prijaviti do 3 rada, iz slijedećih kategorija:
• skulptura ili objekt / dimenzije: najviše do 60x 60x60 cm
• asamblaž ili ready-made / dimenzije: najviše do 60x 60x60 cm
• ploča ili reljef /dimenzije: najviše do 80x80 cm
• kompozicija / ukupne dimenzije u cjelini ne smiju prelaziti cca 90 x 90x90 cm
• instalacija / ukupne dimenzije u cjelini ne smiju prelaziti cca 120 x120 x 120 cm
• video (film ili animacija), do 3 min.

Način prijave:
Prijavljuje se elektronskim putem, najkasnije do 15. lipnja 2018. godine, do ponoći (nakon toga neće se više biti moguće prijaviti) – u tu svrhu treba:

A. ispuniti online Prijavnicu (dostupna na poveznici OVDJE). Uz tražene podatke o pojedinom radu možete dopisati dodatne informacije ako ih smatrate važnima (obrazloženje ili sl, u rubrici Napomena).

B. na adresu ulupuh@gmail.com treba poslati fotografiju rada/radova - fotografije trebaju biti u jpg formatu, u rezoluciji već pripremljenoj za tisak: ne manjoj od 300 dpija, oko 3000 pixela duža strana fotografije (najmanje 2 MB). Kod prostornih radova potrebno je da budu snimljeni iz najmanje tri osnovna kuta gledanja. U slučaju potrebe, uz fotografiju rada možete priložiti skice. Molimo Vas da fotografiju imenujete istim nazivom kojeg ćete navesti u Prijavnici, kako bismo mogli povezati fotografiju i opis. Poruku naslovite „za Habitat“.

Iznimno, samo oni autori koji prijavu i radove ne mogu poslati elektronskim putem, mogu ih dostaviti na CD-u i u pisanom obliku u Galeriju ULUPUH, Tkalčićeva 14, Zagreb, osobno ili zemaljskom poštom, da stignu do 15. lipnja između 10 i 16 sati. Molimo Vas da tom obliku prijave pribjegnete samo ako nemate pristup računalu ili internetu, jer uvelike otežava obradu podataka.

Radovi će biti selektirani preko fotografija te će svi autori o rezultatima biti obaviješteni pismenim putem, najkasnije do 26. lipnja.

Predajom prijavnice i slanjem fotografija autor garantira vlasništvo na svim pravima za njihovo objavljivanje. Ovom prijavom također svi autori, jednako kao i urednici i kustosi, primaju na znanje i odobravaju da svi ULUPUH-u predani materijali (fotografije i rukopisi) postaju dio bogatog arhiva ULUPUH-a, kojima će se udruga u dobroj vjeri koristiti u promidžbene svrhe, kao i za potrebe stručnih osvrta i recenzija te znanstvenih pregleda.

ULUPUH ne preuzima obvezu produkcije i opreme radova za izložbu.

Autori dostavljaju radove u galeriju i nakon izložbe otpremaju ih iz galerije o svom trošku. Radovi se dostavljaju u ponedjeljak, 1.10. u 10. ujutro u Galeriju ULUPUH. Svi će autori biti detaljno upućeni u način dostave najkasnije sredinom rujna (tri tjedna prije otvorenja).

Radujem se suradnji!
Višnja Slavica Gabout

ROKOVI:

• Prijava: do petka, 15. lipnja 2018., do ponoći. Nakon toga neće se više biti moguće prijaviti. Prijava mora sadržavati ispunjenu prijavnicu s podacima o autoru i radovima te fotografije radova u rezoluciji već pripremljenoj za tisak (vidjeti gore)
• Popis radova za izložbu bit će objavljen na web stranici ULUPUH-a www.ulupuh.hr 26.6.2018.
• Dostava radova za izložbu biti će 1.10. u 10 ujutro u Galeriju ULUPUH

Radujem se ponovnoj suradnji!

Višnja Slavica Gabout, prof.
povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka,
- autorica koncepcije i kustosica izložbe

Kontakti:
Višnja Slavica Gabout, 098 622 426; vslavica@inet.hr
Danijela Pičuljan, 091 59 66 086; dpiculjan@icloud.comDatum održavanja: 15.6.2018. / Autor teksta: ULUPUH


 

 

 
 
premiere introduit en 1965, le jopo vélo favorise une vision typiquement finlandais: c'était le & # 8220;ADIDAS CLIMACOOL BOAT PURE vélo pour tout rider.ADIDAS WHITE MOUNTAINEERING Boost & # 8221;ADIDAS ORIGINALS NMD a largement siege réglable guidon faire le vélo facile pour quiconque de manoeuvre.cette pur l'utilitarisme du véhicule est ce qui le rend cool pour nous.bien que peu mis a jour en 2000, la forme classique demeure immédiatement reconnaissable de sa faible image de grand 24 & # 8221; roues.ADIDAS CRAZYLIGHT BOOST 2.5 LOWnon, ce ne sera pas toi sur le pont de brooklyn rapidement sur un occupé mardi matin,ADIDAS ORIGINALS STAN SMITH SNEAKER mais que & # 8217; la question n'est pas la.Adidas Originals Superstar Slip On Wle week - end a jopo est facile avec les amis et la famille. choisis dans une variété de couleurs, de la boutique de la finlandaise, désormais disponible dans de nouvelles couleurs.cinéaste et directeur nathan miller a laché ses nouveaux longs documentaires ldn, offrant un regard en profondeur sur londres et # 8216; s par scene.le film a son tour un aperçu de divers éléments et les acteurs clés,ADIDAS YEEZY BOOST 550 y compris j. hus, fredo,ADIDAS J WALL 3 youngs téflon,women's superstar adidas dj du semtex, reekz mb, photographe vicky grout, gérant d'artistes / animateur de radio morgan keyz,ADIDAS SPRINGBLADE SCHUHE et plus.miller a tiré la photo sur une période de cinq mois, un artiste ou de la musique en direct, montrant ainsi conduit a la prochaine question.appuie sur play ci - dessus pour voir ldn intégralement.
Air Force 1 07 Schuhe,Air Force 1 Flyknit Schuhe,Nike Air Force 1 Mid 07,Nike Huarache Herren Schuhe,Air Jordan Sky High OG Schuhe,Nike Air Max 1 Ultra SE Schuhe